Den socialdemokratiska opinionsportalen

Foto: Liv Oeian, Shutterstock

Foto: Liv Oeian, Shutterstock

S gjorde inget bra val, Magda

Socialdemokraterna vann borgare, men tappade landet. Partiet valde att knacka dörr på villor med Volvo, istället för hyresrätter med Kia. Socialdemokratin måste visa sig värdig den svenska arbetarklassen, skriver Benjamin Thisner, ordförande för SSU Enköping-Håbo.

Jag är orolig på riktigt. Efter att ha knackat dörr nästan varje dag den här valrörelsen, hus efter hus, lägenhet efter lägenhet, känner jag att det socialdemokratiska partiet går längre och längre ifrån ideologin.

Magdalena Anderssons klockrena ledarskap har visat hur en statsminister ska vara och verka. Att socialdemokratin har svaret håller 30,3% av Sveriges röstberättigade befolkning med om, det vet jag. Men när Byggnads anställda och förtroendevalda inte kan bära vårt partiemblem på arbetsplatsbesök, då har vi sossar gjort något fel.

Vi måste ge Malin Ragnegård och Kommunals medlemmar slopad karens. Vi måste fortsätta höja A-kassan för Johan Lindholm och Byggnads medlemmar. Jag ville se sprakande ideer. Kanske någon ny tandvårdsreform eller en Green New Deal. Men istället fick vi en socialdemokratisk defensiv.

Något snille på 68:an kom till exempel på att S skulle underteckna valmanifestet med ‘’P.S: ett nej till fastighetsskatt betyder att det är helt uteslutet, i alla lägen, för oss socialdemokrater’’, trots att en fastighetsskat egentligen är extremt smart och effektiv.

När vi skiter i bra socialdemokratiska reformer eller skatter för att inte skrämma medel- och överklassen, då tappar vi bort arbetarklassen.

Jag älskar socialdemokratin, men jag är rädd. Vilka reformer kommer vi se i framtiden? När ska socialdemokratin igen börja klassutjämna? När ska arbetarklassen igen bli Socialdemokraternas prioritering?

Benjamin Thisner, Ordförande för SSU Enköping-Håbo

  • Benjamin Thisner Ordförande för SSU Enköping

Vad tycker du?

Dela gärna artikeln om du håller med. Om du inte håller med, skicka in en replik.
Skriv en replik och skicka in den till oss.